van 8 mm, naar dvd, naar mp4

Van 8 mm film, naar DVD, naar MP4

Bakker Media Center producten en dienstenOnze wereld verandert snel, maar de digitale wereld verandert nog sneller. Tot nog maar enige jaren geleden wilde men digitale kopieën graag op DVD hebben. In tegenstelling tot de oude VHS-tapes zou dit format namelijk wél de toorn des tijds overleven. Enkele jaren na de lancering van de DVD hadden velen reeds een DVD-speler in huis en kon men eenvoudig films van hoogwaardige kwaliteit bekijken in zijn eigen huiskamer. Vrij snel daarna kwam de Blu-ray disc. Deze was in staat om grotere hoeveelheden data op te slaan dan DVD. Daarnaast was het ook in staat om een nóg betere beeld- en geluidskwaliteit te reproduceren dan DVD’s konden. Voor het afspelen van een Blu-ray disc, was echter wel een Blu-rayspeler nodig.

Naast de DVD en Blu-ray werd USB-opslag steeds populairder. USB-sticks en externe harde schijven zorgden ervoor dat men grote hoeveelheden data eenvoudig kon benaderen op nagenoeg elke computer met een USB-ingang. Anno 2015 hebben wij opnieuw met een nieuwe vorm van opslag te maken. Een manier van het bewaren en beheren van data die snel steeds populairder wordt: Cloud-opslag. Hoewel velen al gebruik maken van opslag in de Cloud, hebben veel mensen nog een externe harde schijf. Op dit ogenblik zijn er dus twee opslagvormen die populair zijn: Cloud-opslag en USB-opslag. Cloud-opslag kunt u zelf regelen, wij leveren nog geen files in de Cloud. Over niet al te lange tijd is dit ongetwijfeld anders.

Zo vraagt men zich bijvoorbeeld vaak af welk bestandsformat het meest geschikt is voor bewerking of voor het behouden van een zo hoog mogelijke geluids- en beeldkwaliteit. Bij Bakker Media Center wordt het meest geconverteerd naar MP4-format. Dit is een bestandsformat wat naar ons idee prettig communiceert met zowel programma’s op Windows als op Macintosh. Dit betekent dat video’s van het bestandsformaat MP4 gemakkelijk ingeladen kunnen worden in programma’s zoals QuickTime van Apple, Windows Media Player van Microsoft of een ander videobewerkingsprogramma.

Doordat wij uw oude 8 mm films digitaliseren naar een MP4 bestand, kunt u de films eenvoudig bijsnijden, knippen of op een andere manier bewerken. De MP4’s slaan wij op op USB-stick of op een externe harde schijf (500GB). U kunt ons uw eigen geheugendrager geven waar wij de bestanden op plaatsen, of u kunt bij ons een USB-stick of externe harde schrijf aanschaffen. Waar wij de bestanden
op plaatsen, is afhankelijk van de grote van het bestand. Kleinere bestanden worden op USB-stick geplaatst en grotere bestanden op externe harde schijf. Als vuistregel hanteren wij dat een uur aan beeldmateriaal gelijk staat aan 5 Gigabyte aan informatie.

Mocht u er dus voor willen kiezen om uw oude films op MP4-formaat gedigitaliseerd te hebben, houdt u er dan rekening mee dat u het juiste opslagmedium meelevert.

Indien u nog verdere vragen heeft aangaande het bestandsformaat, neem dan gerust contact op met onze specialisten bij Bakker Media Center.

Meer informatie over het digitaliseren van 8 mm film.
Meer informatie over het digitaliseren van video.

Comments are closed